Acupunctuur behandelen voor pijn en fibromyalgie

Acupunctuur en pijn en fibromyalgie

Wanneer je zoekt naar studies over pijn en acupunctuur vind je meer dan 9000 studies. Vraag is nu, welke zullen we eens toelichten? We kunnen kiezen uit studies die aantonen dat acupunctuur kan helpen bij Musculoskeletale pijn (pijn in spieren, beenderen, pezen, ligamenten en gewrichten inclusief hun zenuwen, kraakbeen en slijmbeurzen), chronische pijn, pijn die veroorzaakt wordt door kanker, rugpijn etc.

In 2016 hebben wetenschappers diverse studies over de verschillende manieren om fibromyalgie te behandelen naast elkaar gelegd en hebben de overeenkomstige eindresultaten samen gevoegd (Meta-analyse). Naar aanleiding van onder andere deze studie, hebben de reumatologen een nieuwe richtlijn gekregen voor het behandelen van fibromyalgie patiënten waarbij o.a. acupunctuur wordt aanbevolen. (Klik hier voor het artikel hierover)

Acupunctuur beïnvloedt het centrale zenuwstelsel en leidt tot het vrijgeven van neurochemische boodschappers. De daaruit voortkomende biochemische veranderingen beïnvloeden de homeostase (het in evenwicht zijn van alle functies) in het lichaam. Dit leidt tot een verbeterd lichamelijk en emotioneel welbevinden. Stimulatie van specifieke acupunctuurpunten activeert o.a. gebieden in de hersenen die de gevoeligheid voor pijn en stress verminderen. Hierdoor wordt fysieke en mentale ontspanning vergemakkelijkt.

Binnen ons team heeft onze acupuncturist Paul Freedman veel positieve ervaring met het behandelen van mensen met fibromyalgieklachten.

Een cliënt vertelt:

“Mijn naam is Wilma. Ik ben 62 jaar en sinds mijn 38e gediagnostiseerd met Fibromyalgie.

Door omstandigheden was ik een lange tijd over mijn grenzen heen gegaan. Daarna was mijn hele lijf flink van slag. Zodanig van slag dat ik het niet meer in balans kreeg met rust etc., pijn vreet energie.

Toen ben ik naar Paul Freedman gegaan om de boel met acupunctuur weer in balans proberen te krijgen. Hij moest eerst een heleboel kwaaltjes behandelen om weer tot de kern te kunnen komen. Belangrijk was om eerst weer goed te kunnen slapen. Want als je niet goed slaapt kun je ook niet herstellen.

Omdat Paul vond dat ik niet snel genoeg herstelde schreef hij mij na een tijdje ook een kruidenformule voor. Die combinatie maakte dat ik mijn energie voelde terugkomen en mijn lijf sneller ging herstellen. Minder pijn, beter ontspannen en meer energie.

In de toekomst zal ik zeker teruggaan om regelmatig “onderhoud” aan mijn lijf te laten verrichten.”

Geplaatst in Geen categorie.