Acupunctuur en depressie

Acupunctuur en depressie

Hoewel je bij een depressie vooral denkt aan klachten op het mentale of sociale vlak, is de oorzaak veelal fysiek terug te vinden. Wanneer je lichaam lange tijden onder stress staat, kan dit zich gaan wreken door de manifestatie van een ziekte maar kan ook zijn weerslag hebben op het mentale, sociaal-emotionele vlak.

Word je fysiek ziek, dan weet men altijd wel zijn of haar weg te vinden. Maar wanneer je levenslust weg is, of je gewoon plat gezegd ‘niet lekker in je vel zit’, wordt de zoektocht al een stuk moeilijker.
Maar juist bij het ‘niet lekker in je vel’ zitten, is er vaak fysiek iets niet in orde. Ergens functioneert het fysieke systeem niet naar behoren en dat kan gevolgen hebben voor hoe jij in het leven staat. Wordt deze fysieke blokkade opgeheven, dan krijgt de geest, dus jijzelf als mens, weer de ademruimte om met jezelf aan de slag te gaan.

Acupunctuur werkt uitermate ontspannend en daarmee lost het de stress in het lichaam op. Als de stress vermindert, kunnen je spijsverteringssysteem en immuunsysteem beter functioneren. Een betere opname en verwerking van de (juiste) voeding heeft een positieve invloed op je mentaal welbevinden .

Geplaatst in Geen categorie.