Acupunctuur en Chinese kruiden bij hoofdpijn

Acupunctuur en Chinese kruiden bij hoofdpijn

Er zijn vele soorten hoofdpijnen. Een veel voorkomende hoofdpijn is de zogenaamde spanningshoofdpijn. Deze begint vaak vanuit de nek en trekt dan via het achterhoofd omhoog. Cliënten omschrijven dit ‘alsof ik een helm op heb’, of ‘alsof er een strakke band om mijn hoofd zit’.
Vaak is dan de oorzaak van deze hoofdpijn de onmogelijkheid van het lichaam om echt te ontspannen. In het dagelijks leven staan we onder veel druk. Dit kan zich fysiek opslaan in je lichaam. Je spieren beginnen dan te verkrampen en ontspannen wordt moeilijk. Op een gegeven moment is de spanning voelbaar in de nekspieren en trekt deze spanning door naar je hoofd waar het de omschreven hoofdpijn veroorzaakt.

Een ander veel voorkomende oorzaak voor hoofdpijn bij vrouwen is de maandelijkse menstruatie. Deze hoofdpijn kenmerkt zich vaak door hoofdpijn aan de zijkanten van je hoofd. Vaak is er dan ook pijn achter de ogen.

Waar veel mensen niet bij stil zullen staan, is dat de oorzaak voor hoofdpijn ook vanuit de darmen kan komen. De darmen, en daarmee onze spijsvertering, zijn essentieel voor een goede gezondheid. Zijn de darmen overprikkeld of functioneren zij niet goed? Dan is je basis voor een goede gezondheid niet optimaal en kunnen allerlei klachten ontstaan, o.a.hoofdpijn.

Onze acupuncturist/herbalist Paul Freedman kan via polsdiagnostiek (hij voelt aan beide polsen naar bepaalde spanningen) voelen waar in jouw lichaam het een en ander niet soepel loopt. Wat is er aan de hand en wat moet worden opgelost om jouw klachten te doen verminderen cq oplossen.

Dit en door het stellen van bepaalde vragen over bijvoorbeeld je stoelgang, kan hij jouw klacht omschrijven en kan hij jou precies vertellen wat hij voor je kan doen, hoe hij dit wil gaan doen en wat je kan verwachten. Samen komen jullie dan tot een behandelplan.

Geplaatst in Geen categorie.