Acupunctuur en kanker

Acupunctuur en kanker

De meeste behandelingen die toegepast worden bij kanker, geven nare bijwerkingen. Met acupunctuur kan je deze enorm terugdringen zodat je de behandelingen beter kan verdragen.

Acupunctuur wordt vaak gecombineerd met de kruiden uit de traditionele Chinese geneeskunde. Er bestaan duidelijke aanwijzingen dat acupunctuur behulpzaam kan zijn bij diverse pijnklachten en bij energetische problemen. Een aantal mensen voelt zich tijdens de chemotherapie door aanvullende acupunctuur veel minder misselijk. Als pijnbestrijding ervaren sommige mensen acupunctuur als zeer effectief. Het voordeel is dat acupunctuur geen negatieve bijwerkingen heeft en alle westerse pijnbestrijding vaak wel. Kanker kan er echter niet mee worden bestreden.
Andere bijwerkingen die goed met acupunctuur zijn te verlichten zijn bijv. extreme vermoeidheid, opvliegers en slaapproblemen. Ook wordt het immuunsysteem aangesterkt zodat je conditie over het algemeen aansterkt en je lichaam beter in staat is alle behandelingen te ondergaan en daadwerkelijk beter te worden.

Geplaatst in Geen categorie.