Acupunctuur en diabetes 2.

Acupunctuur en diabetes 2.

Diabetes 2 is vaak een onderdeel van het zo genoemde metabool syndroom. Het metabool syndroom is een verzameling van klachten rondom de stofwisseling. Het gaat om een combinatie van een verhoogd cholesterolgehalte, hoge bloeddruk, overgewicht (vooral toename bij de buik) en een hoge bloedsuikerspiegel. Een verhoogde bloedsuikerspiegel gaat vaak gepaard met meer aanmaak van insuline en een hoge bloeddruk. Kort gezegd, het lichaam verkeert in hoge stress, is contant aan het werk en gaat disfunctioneren.

Acupunctuur zorgt ervoor dat het lichaam weer kan ontspannen. Systemen krijgen meer rust, kunnen herstellen en het lichaam kan weer goed functioneren.
De alvleesklier, die verantwoordelijk is voor de insuline-afgifte, is een kwetsbaar orgaan. Met onze huidige leefstijl, wordt dit orgaan eigenlijk enorm overbelast waardoor het uiteindelijk niet meer goed functioneert. Gelukkig is het lichaam instaat om dit onder begeleiding van acupunctuur weer te herstellen.

Op voorhand is nooit te zeggen hoeveel behandelingen er nodig zijn. Het westers diagnostisch systeem (zoals artsen ziektebeelden indelen) ziet een ziektebeeld vaak op zichzelf staan. In de natuurgeneeskunde wordt niet vaak gesproken over 1 ziektebeeld. Het lichaam heeft bepaalde klachten en daar moet de oorzaak voor gevonden worden. Diabetes is geen klacht maar de verzamelnaam voor een x aantal klachten; als jouw lichaam die en die symptomen/bloedwaardes heeft, dan krijg je (bijv) de diagnose diabetes.
In de Chinese geneeskunde worden deze benamingen niet vaak gebruikt. Paul Freedman zoekt de disbalans op in jouw lichaam. Deze disbalans geeft de symptomen die horen bijv. bij de westerse diagnose diabetes 2. Door deze disbalans op te heffen, herstelt het lichaam en verdwijnen de symptomen van diabetes ook. Wanneer je dan weer bloed zou prikken, zal je zien dat je bloedsuikerspiegel weer in orde is.

Omdat Chinese geneeskunde kijkt naar het lichaam als geheel, zal het dus alle klachten en bij behorende symptomen vinden en willen herstellen. Daardoor is geen enkele behandeling hetzelfde en kan je nooit voorspellen hoeveel behandelingen er precies nodig zijn.
De ervaring heeft inmiddels wel geleerd dat het lichaam tijd nodig heeft om te herstellen. Het ontwikkelen van diabetes 2 heeft immers ook jaren in beslag genomen. Dus om dit te herstellen, is er ook tijd nodig. Het duurt ongeveer 1 a 2 maanden om het lichaam weer te herstellen, en dan zijn er wellicht 6 a 8 consulten nodig.
Dit in combinatie met het juiste voedingspatroon, is de gouden ticket naar grote kans om diabetes 2 om te keren.

Geplaatst in Geen categorie.