Acupunctuur om zwanger te worden 

Acupunctuur om zwanger te worden

Een zwangerschap vergt veel van een lichaam. Een ei en zaadcel moeten samen uitgroeien tot een (relatief) grote baby en daar zijn bouwstoffen voor nodig. In eerste instantie moet het baarmoederslijmvlies dik genoeg zijn voor een eicel om zich in te nestelen. Is dit vlies te dun, dan zal de bevruchte cel worden afgestoten.
Eenmaal ingenesteld dan gaan de cellen zich delen en wordt langzaam een nieuw mensje gecreëerd.

De bouwstoffen van moeder worden daar voor aangeboord. Zij moet er dus voor zorgen dat zij genoeg bouwstoffen heeft en ook weer binnenkrijgt.

Acupunctuur helpt beide gevallen: de dikte en kwaliteit van het baarmoederslijmvlies neemt toe waardoor een eicel zich kan gaan nestelen en het lichaam wordt in top conditie gebracht om zorg te kunnen dragen voor de baby-in-wording. Paul Freedman van Acupunctuur Woerden heeft hier ruimschoots ervaring in en we vinden dan ook regelmatig geboorte kaartjes bij de post!

Acupunctuur ter ondersteuning bij IVF

Er zijn al veel studies gedaan naar de resultaten van acupunctuur ter ondersteuning bij IVF. Het onderstaande artikel toont aan dat de kans van slagen met 65% kans toeneemt.
In de praktijk is het raadzaam om zes maanden uit te trekken voor optimale resultaten.
Een normaal traject is in twee fasen. Eerst wordt de optimale functie van het lichaam behandeld. Om een voorbeeld te geven kunnen wij kijken naar darmklachten. Als je kampt met, in Chinese geneeskunde termen, dampklachten betekend dit dat niet alle voedingstoffen (goed) worden opgenomen. Dit leidt tot een tekort aan bouwstoffen en het lichaam wordt verzwakt. En een zwak lichaam wil niet zwanger worden.

In de tweede fase worden de lichaamfuncties ondersteund zodat het lichaam kan herstellen en opbouwen om sterk te worden.
Na twee á drie maanden zal je merken dat je menstruatie anders wordt. Een normale menstruatie geeft lichte ongemakken, geen krampen, niet te weinig of te veel bloedverlies, de kleur is helder rood, en een menstruatie hoeft geen emotionele belasting te zijn.

Deze studie kan je vinden via: https://www.acufinder.com/Acupuncture+Information/Detail/Acupuncture+increases+chances+of+success+in+IVF+by+65+

 

Acupunctuur of kruiden na de zwangerschap

Een baby vergt veel van een moederlichaam. De baby moet groeien en gebruikt daarvoor de bouwstoffen die moeder aanbiedt. Dat is via de voeding maar ook de opgeslagen bouwstoffen in je moederlijf worden aangesproken. Na een zwangerschap zijn vrijwel alle moeders daarom letterlijk en figuurlijk uitgeput. De eventueel slapeloze nachten leveren daar geen positieve bijdrage aan.

Met acupunctuur en/of kruiden wordt je lichaam weer snel in balans gezet en worden de bouwstoffen weer snel aangevuld (met de goede voeding uiteraard). Je bent snel weer in de conditie die je voor je zwangerschap had. Eventuele aambeien waar veel jonge moeders last van hebben, trekken snel terug  en gaan over. Borstvoeding wordt geoptimaliseerd en je kan als fitte moeder van je pasgeboren baby genieten! Paul Freedman van Acupunctuur Woerden helpt je graag!

Geplaatst in Geen categorie.