Acupunctuur bij rugklachten

Acupunctuur bij rugklachten

Ischias wordt ook wel ischialgie of ischiasneuralgie genoemd. Hierbij heb je last van pijn in de onderrug met uitstraling naar de bil en/of het been. Meestal is de pijn niet continu aanwezig, maar verergeren de klachten bij beweging. Er kan echter wel korte felle pijn zijn of continu zeurende pijn.

Paul Freedman van Acupunctuur Woerden ontvangt regelmatig cliënten met lage rugklachten. Met acupunctuur is deze klacht relatief snel te verminderen, eventueel in samenwerking met de andere collega’s.
Veel fysiotherapeuten passen dry needling toe bij gespannen spieren. Dry needling houdt in dat er een acupunctuur naald in de gespannen spier wordt geprikt zonder een echte diagnose te stellen. De naald komt in de spier en deze ontspant direct. Dit kan een behoorlijke pijnsensatie geven.
Paul zal nooit zo maar een naald in een gespannen spier zetten. Hij zal altijd eerst een volledige diagnose stellen  om te achterhalen wat de oorzaak is van de gespannen spieren. Door dit te doen, kan hij doelgericht zijn behandeling toepassen waardoor niet slechts even een naald in het probleemgebied wordt geplaatst. Maar ook de oorzaak waardoor dit probleem is ontstaan wordt aangepakt.
Deze behandel techniek is vrijwel geheel pijnloos en biedt snel resultaat. Iedere behandeling zal een verbetering geven. Meestal is het probleem lage rugpijn met 6 a 8 behandelingen opgelost.

De behandeltechniek is niet alleen geschikt voor problemen in de lage rug. Ook problemen elders in het bewegingsapparaat zijn goed met acupunctuur te behandelen. Denk hierbij aan spierspanningen in de nek (stress??) en tussen de schouderbladen. Maar ook ontstekingsreacties in gewrichten zoals een bursitis (slijmbeursontsteking) zijn goed met acupunctuur en/of kruidengeneeskunde aan te pakken.
Daarnaast geef Paul specifieke oefeningen mee, anders dan die je doorgaans bij de fysiotherapeut krijgt (wederom, dit is geen kritiek maar gewoon anders).

Geplaatst in Geen categorie.